A táltos asszony – elkészült a Székelyföldi Legendárium rajzfilmsorozat legújabb része

   Elkészült a Székelyföldi Legendárium rajzfilmsorozat legújabb epizódja. A gyergyószentmiklósi táltos asszony mondáját feldolgozó 10 perces rajzfilm ősbemutatóját szeptember elejére tervezik. A Székelyföldi Legendárium csapata azonban gőzerővel folytatja tovább a munkát, párhuzamosan dolgoznak a következő részeken, emellet a stáb tagjai folyamatos szakképzésen vesznek részt, ahol a szakma legnagyobbjaitól tanulhatnak.
taltos5  A néhány éve még működő gyergyószentmiklósi vízimalomból indul, majd a legendás helyszínen, a Tatárdombon ér véget a Székelyföldi Legendárium rajzfilmsorozat legújabb története, “A táltos asszony”.       Egy öreg székely bácsi meséli el Zetének a vízimalomban, miként sikerült egy javasasszony segítségével legyőzni a vidékre zúduló tatárhordát.
Miközben újabb és újabb helyszínek, hátterek készülnek, karakterek születnek és mozdulnak meg, a Székelyföldi Legendárium tizennégy tagú csapata folyamatos szakképzésen vesz részt. Toró Annamária, világhírű animátor, valamint Ken Fountain, a DreamWorks Animation munkatársa mellett Rofusz Ferenc, Oscar-díjas rajzfilmrendező is oktatja a fiatalokat.
  Márton Zoltán művészeti vezető érkeztével a rajzfilmek karakterei is látványos fejlődésen mentek át. A sorozat főhőse, Zete mellett a negatív hős, Csetlik is jelentős metamorfózison esett át, ráadásul állandó cinkosra is akad a következő részekben, Botlik személyében.
  Teljes gőzzel folyik tehát a munka a székelyudvarhelyi rajzfilmstúdióban: az új részek gyártása mellett, az eddig elkészült epizódokat is feljavítják. Ugyanakkor készülnek az angol nyelvű változatok is, amelyeket a világ bármelyik nyelvére le lehet majd fordítani. A Bethlen Gábor Alap és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság által is támogatott projekt célja ugyanis, a székelyföldi legenda- és mondavilág újraélesztése mellett, hogy a rajzfilmek által megismertesse Székelyföldet a nagyvilággal.

SZERKESZTŐ: SZABÓ ATTILA
OPERATŐR: SIMÓ CSABA
A honlapon megjelenő videókat az MTVAmegbízásából az Aves-médiakészítette
az M1illetve a Duna TVszámára.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

CAPTCHA Kép
Kép frissítése

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: