A Rétyi Nyír mondája

  Elkészült a Székelyföldi Legendárium rajzfilmsorozat második része, a Rétyi Nyír mondája. A Székelyföldi Legendárium csapata a 7 perces rajzfilmmel elsőként az éppen születésnapjukat ünneplő székelyudvarhelyi gyerekeknek kedveskedett. A premier vetítés ugyanakkor az alkotók számára is hasznosnak bizonyult, a gyerekek reakcióit figyelve ugyanis tovább finomítják majd a rajzfilmet.
  A 7 perces rajzfilmet elsőként az éppen születésnapjukat ünneplő székelyudvarhelyi kisiskolások illetve néhány szerencsés kiválasztott láthatta.
   A rajzfilmet nemcsak a gyerekek nézték végig figyelmesen, hanem az alkotók is, igaz, ők főként a reakciókat vizsgálták, tapasztalataikat beépítik a későbbi munkába.
Szabolcs ötletgazda 4 évvel ezelőtt 4 emberrel vágott bele a rajzfilmkészítésbe, mára 12 munkatárssal dolgozik, a csapatot pedig tovább szeretné bővíteni, fejleszteni.
   Bár akad még némi csíszolnivaló a Rétyi Nyír mondáján, a Székelyföldi Legendárium csapata máris a következő részeken dolgozik.   Két hét múlva ugyanakkor a Székelyudvarhelyhez közeli Szejkefürdőn elkezdik Székelyföld legelső rajzfilmstúdiójának építését is.
   A tervek szerint 2018-ig nemcsak Székelyföld legelső rajzfilmstúdiója épül majd fel, de a 12 részesre tervezett rajzfilmsorozatot is befejezik.

SZERKESZTŐ: SZABÓ ATTILA
OPERATŐT-VÁGÓ: SIMÓ CSABA
A honlapon megjelenő videókat az MTVAmegbízásából az Aves-médiakészítette
az M1illetve a Duna TVszámára.

One Response to A Rétyi Nyír mondája

  1. Tisztelt Alkotó Csapat! Csak gratulálni tudok az ötlethez, a megvalósításhoz és kitartáshoz. Itt a Balaton partján is igyekszem megismertetni a gyerekekkel a gazdag székely mondavilágot. A Legendáriumot és társasjátékot már beszereztem, remélem majd sikerül a rajzfilmekhez is hozzájutnom. További sok sikert kívánok Önöknek! :)

    Válasz

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

CAPTCHA Kép
Kép frissítése

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: