Felvonulás a biztonságos kerékpározásért

    Mintegy négyszáz biciklis tekert együtt azon a figyelemfelkeltő kerékpáros felvonuláson, melyet a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány szervezett a székelyudvarhelyi családoknak. Hogy a székelyföldi kisvárosban nagy szükség van biztonságos kerékpársávra és körültekintő közlekedési kultúrára, mi sem igazolja jobban, mint az, hogy alig percekkel a kerékpáros tömegrendezvény előtt ütközött egymással biciklis és autós a Hargita megyei városban.
Kicsik és nagyok, városi- és hegyibiciklisek, fekvőbringások és tandemkerékpárosok egyaránt összesereglettek a figyelemfelkeltő rendezvényre. Hogy biciklikedvelőkből nincs hiány a székelyföldi kisvárosban, már a gyülekezésnél megmutatkozott, ám a kerékpáros infrastruktúra roppant szegényes, kerékpárút szinte nincs is – mondják a székelyudvarhelyi bringások.
Hosszú sorokban tekertek a városon keresztül a székelyudvarhelyi családok, s hogy a hasonló figyelemfelkeltésre mennyire szükség van, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy közvetlenül a felvonulás előtt is kerkékpáros és autós ütközött egymással. Az autósoknak is meg kell érteniük: minden közlekedésben résztvevő közös érdeke a kerékpárral is jól járható város – üzenték a székelyudvarhelyi kerékpárbarátok.

  A Sétatéren ügyességi játékokat próbálhattak ki a tapasztaltabb bringások, játszva tanulták a kerékpáros közlekedés szabályait a kisebb sportbarátok. Ugyanakkor nem ez az egyetlen kerékpáros rendezvény Székelyudvarhelyen: április 22-én tartja a Szekler Teker Egyesület a nagyszabású I Love my bike elnevezésű akcióját, a Föld napja alkalmából.

SZERKESZTŐ-RIPORTER: MAGYARI TEKLA
OPERATŐR-VÁGÓ: SIMÓ CSABA
A honlapon megjelenő videókat az MTVAmegbízásából az Aves-médiakészítette
az M1illetve a Duna TVszámára.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

CAPTCHA Kép
Kép frissítése

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: