Egyedi bringákkal az erdélyi biciklikultúráért

  Személyre szabott, testhez álló és teljesen egyedi bicikliket készít két sepsiszentgyörgyi fiatal: a huszonéves koruk elején járó fiúk arra vállalkoztak, hogy Erdélyben is népszerűsítik a városi biciklizést mint életformát és közlekedési módot, s az egyedi biciklikkel, úgy tűnik, divatot teremtenek.

  Rögtönzött bemutatót tart barátaival Molnár Hunor és Kerekes Attila, a Vocalcycle biciklik megálmodói és készítői. A sepsiszentgyörgyi fiatalok személyre szabott kerékpárokat állítanak össze, így próbálnak tenni az erdélyi biciklikultúra fejlesztéséért. A bicikliszerelő műhely nemcsak az egyedi kerékpárok “szülőszobája”, de a barátok találkozóhelye is. Mint meséli Kerekes Attila, Hunor barátja és üzlettársa, külföldön “fertőződtek” meg a városi bringázás kultúrájával, s ezt szeretnék szülőföldjükön is kialakítani.

egyedi-br3
 Fa sárvédők, egyedi színek és kiegészítők: a biciklik külalakjának csak a megrendelő igénye és fantázia szab határt. Mozgó teházat húzó “teamobilt” is készítettek már a fiúk, összeállítanak városi kerékpárokat bárkinek, kortól, nemtől függetlenül, ám főként fixik kerültek ki eddig a műhelyből. Ugyankkor különböző kerékpáros eseményeket is szerveztek már a fiatalok, s a jövőben is próbálják két kerékre bírni a város lakóit. A fiatalok szerint Székelyföldön jóval veszélyesebb biciklizni, mint valamelyik európai nagyvárosban, az egyedi bringákra azonban mindenhol felfigyelnek. Biciklizni jó. És ha meglesz ehhez a szükséges kultúra és infrastruktúra Erdélyben is, akkor lesz csak igazán jó mindenkinek – vallják a sepsiszentgyörgyi bringások.

Szerkesztő-riporter: Magyari Tekla
Operatőr-vágó: Simó Csaba
A honlapon megjelenő videókat az MTVAmegbízásából az Aves-médiakészítette
az M1illetve a Duna TVszámára.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

CAPTCHA Kép
Kép frissítése

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: