Veszélyes a parajdi sóbánya?

Évente csaknem félmillióan látogatnak el Székelyföld egyik legfontosabb turisztikai állomására. A román államnak közel másfél millió eurós bevétele van a parajdi sóbányából. A román számvevőszék most azt állapította meg, hogy a létesítmény veszélyezteti a környezet és a turisták biztonságát.

Felkerestük a román számvevőszék bukaresti irodáját, ahol arra hivatkozva, hogy már kiadták nyilatkozatukat, nem kommentálják az ügyet. Parajd polgármestere szerint a sóbánya turisztikai vonzereje mindenképp hozzájárul a község költségvetéséhez, ám a bánya működtetése továbbra sem tartozik az önkormányzat hatáskörébe.

Jó példával az alig 100 kilométerre fekvő tordai sóbánya szolgálhat. Ez önkormányzati tulajdonban van, és a város végre is hajtott komoly fejlesztéseket a létesítményen. Itt autóbusz helyett panorámalift visz le a bánya gyomrába, ahol a számtalan szórakozási lehetőség mellett, még csónakázhatunk is. A parajdi polgármester szerint náluk is kilátásban van egy pályázat, amelyet a város a vagyonalappal közösen tervez, és amely a tordaihoz hasonló fejlesztésekkel kecsegtet.

A honlapon megjelenő videókat az MTVA megbízásából az Aves-média készítette
az M1 illetve a Duna TV számára.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>