Megtaláltuk a legszebb székelyföldi állatorvost

  Egy női állatorvos ugyanúgy képes tehenet, lovat vizsgálni, kezelni és gyógyítani, mint férfi társai – a mindössze 29 éves Antal Lilla, csíkjenőfalvi állatorvos munkája által ezt próbálja a székelyföldi gazdákkal elfogadtatni. A csinos doktornőnek egyébként bőven akad dolga: körzetében mintegy ötszáz lovat, s kétezernél is több szarvasmarhát tartanak.
  A reggeli órákban rendelőjében fogadja a gazdákat dr. Antal Lilla állatorvos, ezt követően veszi nyakába a körzetéhez tartozó falvakat. Mint meséli a fiatal állatorvos, praxisa kezdetén alig bíztak benne a jenőfalviak, mára már azonban állatvásárlás esetén is gyakran kikérik a véleményét. Bár jó erőnlét szükséges ehhez a munkához, Antal Lilla szerint nincs olyan, amit ne tudna ellátni, csak azért, mert nő. Mint mondja, hobbija a munkája, s fontos számára, hogy szülőföldjén gyógyíthat. Hosszú a gyógyításra váró állatok listája, olyan nap is akad, amikor negyven gazdaságban akad dolga. Emellett a szabadidő is állatok körül forog: közép-ázsiai juhászkutyák várják Lillát haza. Senki sem lehet szülőfalujában próféta – magyarázza Antal Lilla, hogy miért hívják gyógyítani leginkább a szomszédos falvakba. Mint fogalmaz az ifjú állatorvos, minden gazdaságban meg kell gyógyítani egy állatot, s azt követően már megbízik benne a gazda.

SZERKESZTŐ-RIPORTER: MAGYARI TEKLA
OPERATŐR-VÁGÓ: SIMÓ CSABA
A honlapon megjelenő videókat az MTVA megbízásából az Aves-média készítette
az M1 illetve a Duna TV számára.

3 Responses to Megtaláltuk a legszebb székelyföldi állatorvost

  1. Eszter szerint:

    Van egy állatorvos Gyimesközéplokon is, Vitos Etelka, aki csupán 27 éves és kérdőjel sem fér hozzá, hogy ő a legszebb állatorvos csángóföldön. Érdemes lenne kiegészíteni a cikket az ő tőrténetével is.

  2. kangal szerint:

    Az endoszkop csaknam Vidor bácsié???

  3. Gabor Anna-Maria szerint:

    Valoban,Vitos doktorno a legszebb allatorvosno.O Gyimeskozeplokon lakik,de Gyimesfelsolok doktornoje.Az meg szebbe teszi,hogy gyonyoruen hegedul.O nem csango,de gyonyoruen muveli a gyimesi csango nepzenet!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>