Civilek a gazdátlan kutyákért

  Hasznos házőrző, mókás családtag, társ a mindannapokban vagy az ember legjobb barátja a kutya. Vidéken pedig ennél is több: az élet szinte nélkülözhetetlen tartozéka. A felelős kutyatartásra próbálja nevelni a székelyudvarhelyieket az egyik helyi civil szervezet, s a napokban a gazdátlan ebek örökbefogadásának népszerűsítéséért keverék kutya szépségversenyt tartottak.

Minden kutya másképp szép – vallja a székelyudvarhelyi Ebremény Állatvédő Egyesület, akik ezzel a mottóval tartottak keverék kutya szépségversenyt Székelyudvarhelyen. A versenyző kutyák közül többet is az utcáról fogadtak be gazdáik, az állatvédő civil szervezetnek is épp ez a célja, hogy a gazdátlan ebek örökbefogadását népszerűsítse. Sokan riasztják a civil szervezet tagjait, ha gazdátlan, vagy sérült kutyát-macskát találnak a közeli településeken, ők pedig teljesen önkéntes alapon, támogatók adományaiból és pályázatok segítéségével próbálják megteremteni az állatok ellátáshoz és gyógyításához szükséges anyagiakat. Önkénteseik időt és energiát nem spórolva dolgoznak azon, hogy – ha lassan is – de az állattartók mentalitásán is változtassanak.

  Mint mondják az egyesület önkéntesei, ígéretük van az önkormányzattól egy korszerű menhely építésére, reménykednek, hogy még idén elkészül. Mert gyakran megesik az is, hogy egy-egy talált állatot átmenetileg ők visznek haza. Az örökbefogadás azonban felelősségteljes dolog, hirtelen felindulásból ne fogadjunk be gazdátlan állatot – tanácsolják az önkéntes állatmentők.

SZERKESZTŐ-RIPORTER: MAGYARI TEKLA
OPERATŐR-VÁGÓ: SIMÓ CSABA
A honlapon megjelenő videókat az MTVA megbízásából az Aves-média készítette
az M1 illetve a Duna TV számára.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>