Átadták a parajdi gyógyfürdőt

  Sós-, édesvizű- és gyermekmedence, gőzfürdők és jacuzzik várják mostantól a parajdi élményfürdőbe látogatókat. A mintegy 3 és fél millió eurós beruházással elkészült wellness központot a helyi önkormányzat üzemelteti, és hamarosan megkapja a gyógyfürdő minősítést is. Főként mozgásszervi problémákra ajánlják a tegnap átadott székelyföldi fürdő gyógyvizét, de a létesítmény az egészséges turistáknak is kellemes kikapcsolódást nyújt egész évben.

  A gyógyfürdőre 2009-ben kapott támogatást az önkormányzat a román turisztikai minisztériumtól, az építési munkálatok 2011-ben be is fejeződtek, ám mindeddig nem sikerült működtetőt találni a fürdőnek. Így végül az önkormányzat által alapított cég üzemelteti a létesítményt. Bár jelenleg még csupán élményfürdőnek számít, hamarosan megkapják a gyógyfürdő minősítést, és akkor indítják el a kádas-, elektroterápiás-, iszap- és parafinpakolásos kezeléseket is.

  Turisztikai szakemberek szerint Sóvidék lassan többet tud nyújtani a turistáknak, mint a tengerpart. Tőzegláp, tansövény, fazekas élményműhely, aragonitmúzeum – csak néhány a környékbeli látnivalók közül. Ugyanakkor Parajdnak még mindig a sóbánya és a tavaly felújított sós vízű strand a legfőbb vonzereje. A parajdi gyógyvíz ajánlott a reumatikus betegséggel küzdőknek, ugyanakkor jó hatással van a csontok törés és műtét utáni regenerálódására is. A szervezett turistaprogramok bevezetése óta érezhetően nőtt a Sóvidékre látogatók száma, a fedett gyógyfürdő megnyitásától azt remélik, nem csupán nyáron jönnek majd Parajdra a gyógyulni vagy pihenni vágyók.

SZERKESZTŐ-RIPORTER: MAGYARI TEKLA
OPERATŐR-VÁGÓ: SIMÓ CSABA
A honlapon megjelenő videókat az MTVA megbízásából az Aves-média készítette
az M1 illetve a Duna TV számára.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>