Újra fürdőzhetünk Parajdon is

Sós vizű strandokon is fürdőzhet, aki még ezen a nyáron Székelyföldre látogat. Nem csupán a világ legnagyobb sós vizű heliotermikus tava, a szovátai Medve-tó, de most már a felújított parajdi sós strand is várja a kikapcsolódni és gyógyulni vágyókat.

Főként mozgás- és légzőszervi bántalmak gyógyítására, nőgyógyászati panaszok kezelésére ajánlják a szovátai Medve-tavat. A világ legnagyobb heliotermikus sós tavának mélyén a víz hőmérséklete eléri a 45-50 Celsius fokot is. Mivel azonban a tó és környéke védett terület, szigorúan szabályozott a strand működése, ugyanakkor tilos itt a tusfürdő, szappan és egyéb vegyszerek használata, még az édesvizű zuhanyzóknál is. Nem ennyire meleg, de jóval sósabb a közeli Parajd frissen felújított strandjának vize. Az ugyancsak gyógyhatású fürdőhelyet két év kihagyás után idén nyáron nyitották meg a látogatók előtt.

A mintegy 1900 négyzetméternyi vízfelület kedvelt helye az időseknek, reumatikus betegeknek, jó hatással van a csontok törés és műtét utáni regenerálódására is. Azonban a nagyon magas vérnyomással, súlyos szív-, máj- vagy dagantos betegségekkel küzdőknek nem ajánlott ez a nagyon koncentrált sós fürdő.

SZERKESZTŐ-RIPORTER: MAGYARI TEKLA
OPERATŐR-VÁGÓ: SIMÓ CSABA
A honlapon megjelenő videókat az MTVA megbízásából az Aves-média készítette
az M1 illetve a Duna TV számára.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>