Székelyek a magasban

Mintegy 55 kezdő hegymászó jelentkezett a sepsiszentgyörgyi Alpin Sport Egyesület felhívására, hogy egy többhetes felkészítő után megmásszák a 4810 méter magas Mont Blanc-t. Az expedíció vezetői a jelentkezők közül a felkészülés során választják ki azokat, akik szeptember első hetében a Mont Blanc-expedícióra indulhatnak. A kezdőknek szánt expedíció a Székelyek a magasban sorozat része, az erdélyi hegymászók azt akarják megmutatni, hogy minden egészséges, jó állóképességű és akaraterővel rendelkező személy, kellő felszereléssel és felkészült társak segítségével feljuthat hasonló magasságokba.

A Fogarasi Havasok hófödte csúcsain készülnek az erdélyi hegymászók a Mont Blanc meghódítására. Hétvégente Románia magasabb hegyein sajátítják el a sziklamászás, a mentési technikák alapjait, a jégcsákány, a hágóvas használatát, hét közben ki-ki lakóhelyén edz a szeptemberi eleji expedícióra. A Székelyek a magasban expedíciósorozat 11 éve zajlik, hosszú távon a 7 kontinens 7 legmagasabb csúcsát tűzték ki célul, ebből 5-öt már sikerült teljesíteni.

A honlapon megjelenő videókat az MTVA megbízásából az Aves-média készítette
az M1 illetve a Duna TV számára.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>