ROMÁNIA A HÓ FOGSÁGÁBAN

  Sok helyen még tart a mentés Romániában, a Nemzeti Meteorológiai Intézet azonban máris újabb sárga jelzést bocsátott ki a hétvégére, amely az egész ország területére érvényes. A keleti és déli megyékben az elmúlt napok időjárása teljes falvakat szigetelt el a külvilágtól, több száz személyt kellett a hófödte házakból, autókból kimenekíteni. Ma főként az ország déli részén okozott fennakadást a heves hófúvás, 4 nemzeti utat zárt le a rendőrség. Az ítéletidőnek már több mint 30 halálos áldozata van Romániában. Eddig közel 100, világtól elszigetelt településen hajtott végre mentőakciókat a román belügyminisztérium különleges csapata.

  Az ország déli és keleti megyéiben sok helyen a házak teteje sem látszik ki a hó alól. Még a hókotrókat is maga alá temette a tomboló tél, százával ragadtak autók a hóban, több száz embert kellett kimenekíteni a hófedte házakból. Az egészségügyi minisztérium kedden kiadott közleménye szerint eddig 32 halálos áldozata van az ítéletidőnek Romániában, többségük hipotermia azaz kihülés következtében vesztette életét. A Nemzeti Meteorológiai Intézet a hétvégére újabb sárga színű, havazásra, viharos időjárásra vonatkozó figyelmeztetést bocsátott ki, ami péntek 10 órától vasárnap este 8 óráig az egész országra érvényes. A lehullott hó mennyisége helyenként meghaladhatja a 20 centimétert.

A honlapon megjelenő videókat az MTVA megbízásából az Aves-média készítette
az M1 illetve a Duna TV számára.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>