Bringázz, Udvarhely!

  Mentalitásváltást, egy élhetőbb várost szeretnének. Azt, hogy az emberek úgy gondolják, a „biciklizés menő, az autózás ciki” – tréfásan így határozzák meg céljukat a Bringázz, Udvarhely! Mozgalom tagjai. A kerékpársávok kibővítése, újrafestése, kerékpártartók, -kölcsönzők kialakítása szintén szerepel a kezdeményezők elképzelései között, ahogy az is, hogy a rendszeresen biciklivel közlekedők adókedvezményt kapjanak a várostól.
Kerékpározni egészséges, környezetkímélő, olcsó, mégis a legtöbb székelyföldi városban elenyésző a bicikliutak aránya. Székelyudvarhelyen például mindössze 5 kilométer. Ezen szeretne változtatni a Bringázz, Udvarhely! mozgalom. Az autósokkal együtt, nem ellenük lépnek fel a kevésbé zsúfolt, tisztább városért. Felvilágosító, népszerűsítő kampányokat terveznek, illetve javaslatokkal fordultak a polgármesteri hivatalhoz, hogyan lehetne növelni a bicikliút-hálózatot. Távlati tervük pedig az, hogy az autó helyett rendszeresen két keréken járók adókedvezményt élvezhessenek.
A városvezetés nem zárkózik el az adócsökkentés ötletétől, Bunta Levente polgármester azonban úgy véli, nehézségek a mérhetőséggel adódhatnak.
A polgármesteri hivatal hozzálátott már a tehermentesítéshez. Másfél hónapja fizetéses parkolást vezettek be Székelyudvarhely központjában, szakértők bevonásával keresik a kerékpárutak kialakítására megfelelő helyeket, továbbá pályázatot nyájtottak be a Román Környezetvédelmi Alaphoz a kivitelezés finanszírozására.

A honlapon megjelenő videókat az MTVA megbízásából az Aves-média készítette
az M1 illetve a Duna TV számára.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>